Ako zistiť, kto vás zablokoval na Facebooku: Jednoduché kroky a efektívne metódy

Vytvorené 14 júl, 2024
Facebook stránka

V digitálnom veku sa sociálne médiá stali nevyhnutnou súčasťou nášho každodenného života, pričom Facebook je jednou z najpoužívanejších platforiem. Sú však chvíle, kedy môžete mať podozrenie, že vás niekto na tejto platforme zablokoval. Ak si všimnete, že už nemôžete vidieť niečie príspevky alebo že sa už nezobrazuje vo vašom zozname priateľov, možno ste boli zablokovaní. V tomto článku preskúmame, ako zistiť, kto vás zablokoval na Facebooku, kroky, ktoré by ste mali dodržiavať, a aké ďalšie alternatívy máte na potvrdenie. Vysvetlíme vám tiež niekoľko jednoduchých metód na zistenie, či ste boli zablokovaní bez toho, aby ste porušili pravidlá platformy.

Ako skontrolovať zoznam priateľov

Jedným z prvých príznakov, že ste boli zablokovaný na Facebooku, je zmiznutie osoby z vášho zoznamu priateľov. Tu je postup, ako skontrolovať, či vás niekto zablokoval:

  • Otvorte aplikáciu Facebook v telefóne alebo prejdite na webovú stránku.
  • Prejdite do svojho profilu a kliknite na sekciu „Priatelia“.
  • Do vyhľadávacieho panela zadajte meno osoby, o ktorej máte podozrenie, že vás zablokovala.
  • Ak sa meno v zozname nezobrazuje, môže to znamenať, že ste boli zablokovaní alebo že daná osoba deaktivovala svoj účet.

Priame vyhľadávanie profilu

Ďalším spôsobom, ako skontrolovať, či ste boli zablokovaní, je priamo vyhľadať profil danej osoby:

  • Do vyhľadávacieho panela na Facebooku zadajte celé meno osoby.
  • Ak sa ich profil nezobrazuje vo výsledkoch vyhľadávania, možno ste boli zablokovaní.
  • Môžete to overiť aj použitím iného účtu alebo požiadaním spoločného priateľa, aby danú osobu vyhľadal a zistil, či sa jej profil zobrazuje vo vyhľadávaniach.

Skontrolujte konverzácie cez Messenger

Ak ste s danou osobou viedli predchádzajúce rozhovory v aplikácii Facebook Messenger, môže to poskytnúť ďalšiu stopu:

  • Otvorte aplikáciu Messenger a vyhľadajte konverzáciu s osobou, ktorú máte podozrenie.
  • Ak stále vidíte minulé správy, ale nemôžete odosielať nové, alebo ak sa vám zobrazí chyba „Používateľ je nedostupný“, je to ďalší jasný znak toho, že ste boli zablokovaní.
  • Ak zmizla celá konverzácia, daná osoba mohla deaktivovať svoj účet alebo vás zablokovať.

Používanie Facebooku na potvrdenie blokovania

Existujú aj metódy, ktoré môžete použiť na potvrdenie, či ste boli zablokovaní bez toho, aby ste porušili pravidlá Facebooku:

  • Vytvorte si nový účet na Facebooku alebo použite účet dôveryhodného priateľa.
  • Vyhľadajte podozrivú osobu z tohto nového účtu.
  • Ak sa zobrazí ich profil a vidíte ich aktivitu, je to jasný znak toho, že ste boli zablokovaní na svojom hlavnom účte.

Záver

Zistenie, či ste boli zablokovaný na Facebooku, sa môže zdať zložité, ale podľa krokov a metód opísaných vyššie môžete ľahko odhaliť pravdu. Bez ohľadu na výsledok je dôležité riešiť tieto situácie zrelosťou a rešpektom k druhej osobe. Byť zablokovaný na sociálnych sieťach môže byť nepríjemné, ale je nevyhnutné zachovať si vhodné správanie a používať digitálne platformy zodpovedne.

zablokované na facebooku

Nie, akonáhle vás niekto zablokuje na Facebooku, všetky interakcie, ktoré ste s ním mali, vrátane komentárov, označení páči sa mi a štítkov na príspevkoch, zmiznú z vášho pohľadu. Toto je časť spôsobu, akým platforma úplne preruší spojenie medzi vami a osobou, ktorá vás zablokovala.

Áno, je možné ho zablokovať iba v Messengeri. V takom prípade nebudete môcť danej osobe posielať správy ani volať cez Messenger, no stále sa bude zobrazovať vo vašom zozname priateľov na Facebooku a môžete vidieť jej príspevky a aktualizácie ako zvyčajne.

Nie, Facebook neposiela upozornenia, keď vás niekto zablokuje. Platforma uchováva akciu v súkromí a všimnete si ju iba na základe nepriamych znakov, ako napríklad nemožnosť vidieť ich profil, príspevky alebo správy.